Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Παιδικά Τμήματα

Παιδικά Τμήματα

Το Ace Tennis Academy Assos στην προσπάθεια για την ανάπτυξη και διάδοση του τένις διατηρεί παιδικά τμήματα με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση ταλέντων. Επίσης βασικός ρόλος είναι η απασχόληση και ψυχαγωγία, καθώς επίσης και η δημιουργία αγωνιστικής ομάδας.

WHIZZ TENNIS (3-6 ΕΤΩΝ)

Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απασχολήσει και να ενθαρρύνει παιδιά προσχολικής ηλικίας στο κόσμο του τένις. Είναι ένα πρόγραμμα τένις που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των βασικών κινήσεων και στην αγάπη για το άθλημα. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνει το παιδί τεχνικές του τένις αλλά και εκπαιδευτικές ικανότητες. Επιπλέον πρόκειται για ένα νέο, έξυπνο, καινοτόμο, και ίσως το πιο πλήρες πρόγραμμα τένις για παιδιά 3-6 ετών. Οι γονείς και τα παιδιά βρίσκονται μαζί στο γήπεδο. Μαθαίνουν να παίζουν μαζί, καθώς έτσι δίνεται έτσι η δυνατότητα από τους προπονητές να βοηθήσουν τους γονείς να κατανοήσουν καλύτερα την διδασκαλία και την εξέλιξη του παιδιού. Πρόκειται λοιπόν για ένα ειδικά μελετημένο πρόγραμμα για την εισαγωγή των παιδιών στον χώρο του αθλητισμού, καθώς αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες κίνησης μέσα από το άθλημα του τένις.

Διάρκεια Προπόνησης: 60 Λεπτά

Συχνότητα Προπονήσεων: 2 Φορές την Εβδομάδα


MINI TENNIS (6-10 ΕΤΩΝ)

Το mini tennis προωθεί τη χρήση της πιο αργής και χαμηλότερης αναπήδησης μπάλας. Βασικό χαρακτηριστικό οι μικρότερες και ελαφρύτερες ρακέτες. Επίσης και τα μικρότερα γήπεδα, με στόχο να μπορέσουν ευκολότερα τα παιδιά να παίξουν και να κατανοήσουν το παιχνίδι. Επιπλέον το mini tennis είναι ένα υποστηρικτικό πρόγραμμα της εκστρατείας του Play and Stay, με στόχο την αύξηση της συμμετοχής στο τένις σε όλο τον κόσμο.

Το Play and Stay επιδιώκει να προωθήσει το τένις ως ένα εύκολο, διασκεδαστικό και υγιές άθλημα. Θεμελιώδους σημασίας είναι η χρήση της πιο αργής μπάλας. Επίσης εξασφαλίζει ότι η πρώτη εμπειρία με το τένις είναι θετική μέσα από το ότι οι μαθητές μπορούν να σερβίρουν, να ανταλλάσουν μπάλες και να σκοράρουν από το πρώτο μάθημα.

Οι τρεις τύποι της πιο αργής μπάλας προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικά στάδια της ανάπτυξης ενός παίκτη. Η «κόκκινη» μπάλα είναι 75 % πιο αργή από την κανονική κίτρινη μπάλα. Είναι κατάλληλη για παιδιά από πέντε έως οκτώ ετών και σε γήπεδο μεγέθους 12μ x 6μ. . Η «πορτοκαλί» μπάλα είναι 50 % πιο αργή και στοχεύει σε παιδιά 8 έως 10 ετών, σε ένα γήπεδο διαστάσεων 18μ x 6,5μ. . Τέλος η «πράσινη» μπάλα είναι 25 % πιο αργή και έχει ως στόχο τα πιο προχωρημένα παιδιά 9 έως 10 ετών στο κανονικό γήπεδο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ: 60 Λεπτά

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ: 3-4 Φορές την Εβδομάδα


FUN TENNIS (10-18 ΕΤΩΝ)

To Fun Tennis είναι για παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα του τένις χωρίς να έχουν το άγχος της απόδοσης και την πίεση του πρωταθλητισμού. Επιπλέον ο προπονητής δίνει έμφαση στην εκμάθηση άρτιας τεχνικής μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια που προσφέρουν διασκέδαση. Τα παιδιά αυτών των τμημάτων βρίσκουν έναν ευχάριστο τρόπο να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους, καθώς επίσης και να δραστηριοποιηθούν στον αθλητικό τομέα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ: 60 Λεπτά

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ: 2 Φορές την Εβδομάδα


ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Α) Προαγωνιστική Ομάδα
Πρόκειται για την μετάβαση από το mini tennis στην προαγωνιστική ομάδα. Στα τμήματα αυτά λαμβάνουν μέρος παιδιά που στόχο έχουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στο άθλημα του τένις και την περαιτέρω πρόοδο τους σε αυτό καθώς επίσης και την συμμετοχή τους σε αγώνες. Επιπλέον τα προαγωνιστικά τμήματα εισάγουν τους αθλητές στην συναγωνιστική φύση του αθλήματος και διαμορφώνουν τις ψυχικές τους ικανότητες.

Διάρκεια Προπόνησης: 60 Λεπτά

Συχνότητα Προπονήσεων: 3-4 Φορές την Εβδομάδα

Β) Αγωνιστική Ομάδα

Η επιλογή των παιδιών γίνεται από τους προπονητές και την τεχνική επιτροπή με την σύμφωνη γνώμη των γονέων. Το πρόγραμμα είναι πιο εντατικό, καθώς έχει στόχο την προετοιμασία και την εκπροσώπηση του συλλόγου σε αγώνες. Η μεγιστοποίηση της φυσικής κατάστασης και η βελτιστοποίηση της τεχνικής και της τακτικής αποτελεί βασικό στόχο αυτών των τμημάτων.

Διάρκεια Προπόνησης: 60 Λεπτά

Συχνότητα Προπονήσεων: 5 Φορές την Εβδομάδα

Call Now Button